Traditiile de craciun

Craciun fericit

      

     Peste o suta de mii de brazi au fost taiati anual de Romsilva. Se mai adauga brazii din padurile particulare si cei din import. In total peste 300.000 de brazi taiati. Pentru a ajunge la dimensiunile preferate pentru Craciun, unui brad ii trebuie cel putin 15 ani. Intr-un hectar de padure intra 5.000 de puieti. Doar brazii taiati de Romsilva anul acesta ar acoperii peste 20 de hectare cu padure care ar putea sa asigure la maturitate intr-o ora necesarul de oxigen pentru o zi pentru mai bine de 300.000 de oameni. 
Speciile de molid şi de brad  se recunosc uşor după frunzele în formă de ac, care sunt scurte şi rigide, precum şi după conurile lor cu solzi asemănători peştilor.
  Pe lângă valoarea economică, ecologică şi estetică deosebită, aceste răşinoase ascund şi virtuţi tămăduitoare.
     Silvoterapie
 Silvoterapia se dovedeşte utilă în nevroze şi în afecţiunile respiratorii. Plimbările în pădurile de brad sau de molid au efecte liniştitoare asupra psihicului. Aerul din aceşti codrii, este încărcat cu diferite elemente (ioni negativi, esenţe terpenice şi alte principii volatile), care prezintă o acţiune antiseptică şi stimulantă asupra respiraţiei.
    Fitoterapie şi balneofitoterapie
 Anumite părţi ale bradului sau ale molidului se pot utiliza cu folos în fitoterapie.

             Nu ne-am fi gandit niciodata la porc ca la un animal foarte inteligent, iar cand folosim cuvantul porc, de multe ori o facem ca apelativ cu sens negativ sau insulta. Cu toate acestea, se pare ca subestimam nivelul de inteligenta a porcilor. Porcii sunt mai inteligenti decat bebelusii sau cimpanzeii, de exemplu.
Porcii se adapteaza excelent la mediul inconjurator si au invatat singuri sa se racoreasca daca le e cald, tavalindu-se in noroi. In acelasi timp, acest obicei ii ajuta sa se fereasca de boli, desi mirosul dobandit in urma murdariri cu noroi nu este deloc placut.
Porcii mai au si un simt de orientare foarte bun si invata mult imitandu-se unii pe altii.
Putini stiu ca porcii sunt foarte dependenti unii de altii si interactioneaza in moduri surprizatoare. S-a descoperit ca scroafele le canta puilor lor ca sa-i linisteasca.

       Porcul şi mistreţul au multe puncte comune cu oamenii: ştiu să se adapteze, colonizează teritorii şi adesea îşi strică propriul habitat.Totodată, porcul este apropiat de om şi din punct de vedere anatomic şi fiziologic şi este deja utilizat pentru îngrijirea medicală a oamenilor, cum ar fi chirurgia cardiacă. Această apropiere recomandă porcul ca pe un bun candidat pentru grefa de organe.
      
        Din punct de verede religios, este scris in biblie vechiul testament, 
Leviticul - cartea a treia a lui Moise 11:7-8 :"Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi.

Din carnea acestora să nu mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi, că acestea sunt necurate pentru voi."
     
         Dincolo de dezechilibrul ecologic pe care taierea brazilor il poate produce uneori, Craciunul este insotit si de teama si anxietatea animalului care stie ca va muri... Si ii este teama. Se lasa tarat din grajd pentru ca nu are de ales, nu se poate apara. Nu are unde sa fuga, unde sa se ascunda. Ceilalti porci privesc cu groaza spectacolul, intrebandu-se daca ei urmeaza. Cativa barbati il trag brutal pe primul catre locul de sacrificiu. Copiii isi acopera urechile si isi ascund capul sub perna, ca sa nu mai auda felul ingrozitor in care guita. Si incearca sa se obisnuiasca cu ideea ca 'asa se face', de aceea 'animalelele sunt lasate, ca sa fie mancate' si "asa este legea firii". Pare ca nu se mai opreste odata din guitat... si orice ai face tot ii auzi strigatul de disperare. Apoi se lasa linistea si miroase a sange cald in curte.... Oare cati dintre noi nu au 'asistat' la un astfel de spectacol la tara? De ce sa fim partasi la asta, cand putem trai mai sanatos fara a ucide alte animale pentru hrana?

                                                                                             Craciun fericit tuturor !


Comentarii

  1. Herpes genital de 2 ani acum am reușit să scap de el cu ajutorul medicamentelor pe bază de plante, este natural și rapid în vindecarea bolilor. Pentru mine este sigur și sigur activ. Nu există boli la care nu se vindecă ierburile. Am fost vindecat de la Herpes Genital cu medicamente din plante prin Dr. Edede Herbal Cure. Am dat peste mărturia lui despre munca bună pe You-tube, i-am copiat adresa de e-mail și i-am trimis un e-mail. Am învățat prima dată că este o înșelătorie, până nu și-a trimis medicamentele pe bază de plante în țările mele din Statele Unite. whatsapp +38972751056

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Citate ale unor vegetarieni renumiti

Evanghelia eseniana a pacii

Un Dragobete fericit !!!